GITTERRIST
– vi hjelper deg med å ta de riktige valgene!


Vi leverer gitterrist av ulike typer og utførelser: Pressveiset gitterrist, press-in gitterrist, hullrist, offshore gitterrist, kjørbar gitterrist, m.m. Utførelsen av de forskjellige typene gitterrist finnes i ulike dimensjoner og med forskjellige maskevidder, samt i ulike typer materialer og med forskjellige typer overflatebehandling.

Hjelp til prosjektering ved bruk av gitterrist

Burmeister bistår gjerne med prosjektering ved bruk av gitterrist. Eksempler på hva du bør ta hensyn til ved prosjekteringen:
 • Bæreevne og belastning
 • I hva slags miljøer skal en gitterrist benyttes
 • I hvor stor grad skal gjenstander, lys og væsker slippe gjennom
 • Eventuelle behov for sklisikring


Forskjellige bruksområder for gitterrist

En gitterrist har mange ulike bruksområder – og blir bl.a. ofte benyttet av byggeindustri, offshore-industri, fiskeoppdrett, verkstedindustri, jordbruk og næringsmiddelindustri. Gitterrist kan benyttes både utendørs og innendørs. En gitterrist har egenskaper som gjør at den egner seg som trapp, gangrist, kjørbar rist, entrérist, gjerde, handikapprampe, fasaderist og som sikring.
 

Press-in gitterrist, type N

Burmeister press-in gitterrist fremstilles ved at tverrstålet under høyt trykk presses inn i slisser i bærestålet. Slissemønster og et høyt trykk sørger for at tverrstålet og bærestålet blir fastlåst. På denne måten oppnås ekstra stivhet og gode egenskaper vedrørende lastefordeling.
Press-in gitterrist leveres ferdig med kantstål.
Gitterrist press-in Burmeister
Press-in gitterrist

Pressveiset gitterrist, type SP

Flattstål på høykant utgjør den bærende konstruksjonen i en pressveiset gitterrist. Vridde rundstål står vinkelrett i bærestålet og binder disse sammen.

Burmeister pressveiset gitterrist produseres etter motstandssveise-metoden. Med høy strømstyrke og under høyt trykk sammenføyes bærestålet med støttestålet. En pressveiset gitterrist kan leveres både i stål og i rustfritt stål.  Materialet i en pressveset gitterrist varmes opp ved sveisepunktene og sveises sammen. På denne måten produseres en gitterrist med sveiseskjøter helt uten slagg. Av den grunn fester sink og farger seg godt til overflaten på en pressveiset gitterrist.
 
Produksjonen av en pressveiset gitterrist gir en sveiseskjøt i hver forbindelse mellom bære- og støttestål. Dette sikrer god fasthet og styrke i materialet, i tillegg til høy bæreevne.
 
En gitterrist har – avhengig av maskevidden – mellom 600 og 1000 sveisepunkter pr. kvadratmeter. Dette gir en gitterrist meget god strekkfasthet. En gitterrist kan bl.a. kappes eller skjæres med skjærebrenner for uttak.
 
For å oppnå bedre rustbeskyttelse kan en gitterrist av stål også varmgalvaniseres.
Pressveiset gitterrist Burmeister
Pressveiset gitterrist, type SP

Kjørbar gitterrist

Vi leverer kjørbar gitterrist i de vanligste formatene for ulik belastning. En kjørbar gitterrist fra Burmeister er utstyrt med kantstål, og har fått varmgalvanisert overflatebehandling.
 
En kjørbar gitterrist er enkel å ta i bruk. Den kan raskt og enkelt monteres – og legges rett på plass. Du slipper både påsveising av kantstål og kapping.
 
En kjørbar gitterrist er produsert med svært presise mål. Planheten for en kjørbar gitterrist er enda større enn hva som er gjeldende for en tradisjonell gitterrist.
 
En kjørbar gitterrist har mange fordeler:
 • Rask levering
 • Leveres med kantstål
 • Enkel å håndtere
 • Rask montering
 • Ingen snittflater med dårlig overflatebehandling
 • Ingen pristillegg for kapping
 • Lite svinn


Gangrist

En gitterrist til bruk for gangtrafikk finnes med tre ulike maskevidder: 34 x 37 mm, 34 x 75 mm og 17 x 75 mm. Gangrister kan leveres med risthøyder på 25, 30 og 40 mm. En gitterrist for gangtrafikk leveres med kantstål og varmgalvanisert behandling av overflate.
 
Burmeister gangrister er enkle å håndtere, og sørger for rask og effektiv montering. En gitterrist for gangtrafikk krever verken kapping eller sveising av kantstål. Gangristene kan legges direkte på plass. Vi kan også produsere gangrister i spesialstørrelser – dersom spesielle krav og spesifikasjoner krever dette.
 

Offshore gitterrist

Dette er en gitterrist der det er benyttet sagtannet bærestål – og som gjør den meget sklisikker. Denne er fremstilt for å tilfredsstille spesielle krav innen offshore-industrien. Annethvert bærestål erstattes her med 1 eller 2 rundstål. Dette gjør at vekten på en offshore gitterrist reduseres – samtidig som at kravet til at en 15 mm kule ikke faller gjennom maskene i risten, oppfylles.
Gitterrist offshore
Offshore gitterrist. En lettere type - med mindre maskeåpning

Sklisikker gitterrist

En sklisikker gitterrist har en taggete overside. Oversiden på denne typen gitterrist gir derfor ekstra sklisikring – og har egenskaper som er egnet i miljøer der det f.eks. forekommer oljesøl. En taggete gitterrist kan også være en god løsning utendørs, der man har problemer med snø og is.
 

Entrérist – både som standard og med spesialtilpasning

Det finnes en gitterrist for alle typer inngangspartier – fra store områder ved kjøpesentre til inngangspartier for boliger.
 
Entrérister finnes i forskjellige utførelser. En lagerført entrérist kan leveres omgående, og sikrer enkel prosjektering og håndtering. Burmeister produserer også gitterrist og entrérist med spesialtilpasning – etter spesielle krav og behov.
 

Grovmasket gitterrist

En grovmasket, pressveiset gitterrist kan benyttes til en rekke formål, f.eks. som sikkerhetsrist, grind, innbruddssikring, gjerde, undertak, avskjerming, espalier eller skiltstativ.
 
En grovmasket gitterrist kan leveres med to ulike maskevidder. Forskjellige størrelser kan produseres i henhold til spesielle ønsker, krav og spesifikasjoner. En grovmasket gitterrist må bestilles og leveres varmgalvanisert som standard. Grovmasket gitterrist kan også pulverlakkeres.
 

Rustfri gitterrist

En rustfri gitterrist produseres med samme metode som andre pressveisede rister – men med materialkvaliteter som EN 1.4301 eller EN 1.4420.

En rustfri gitterrist leveres med kantstål og finnes i både ubehandlet eller beiset utførelse. Rustfri gitterrist er bestillingsvare.
 

Gitterrist av aluminium

En gitterrist av aluminium er stabil og lett – og benyttes i tilfeller og miljøer som stiller spesielle krav. Dette er en type gitterrist som benytter bære- og støttestål som lages av aluminiumskvaliteten EN AW-5754. En gitterrist av aluminium har kantstål hele veien rundt – og som har den samme høyden som selve bærestålet.
 
En gitterrist av aluminium har to standard maskevidder: 22 x 22 mm og 33 x 11 mm.  Ønskes en gitterrist med andre maskevidder, så produserer vi selvfølgelig dette, også.


GFK kompositt gitterrist

Glassfiberarmert plast er et kompositt-materiale som består av fiber og et bindemiddel – også kallt resin. Fibrene – som i første rekke består av glassfiber – gir ekstra styrke i materialet. Resinen gir ulik kjemisk motstandsstyrke, tilpasset hvilke formål ristene skal benyttes til.
 
En gitterrist med en kombinasjon av glassfiber og resin resulterer i et produkt med spesielle egenskaper:
 •     Svært god motstand mot korrosjon og kjemikalier
 •     Lav vekt
 •     Svært gode, mekaniske egenskaper
 •     Lav termisk utvidelse
 •     Ingen påvirkning på rada eller elektromagnestiske signaler
 •     Særdeles god elektrisk isolator
 •     Ikke brennbar iflg. ASTM-E 84
 •     Sklisikker
 •     Vedlikeholdsfri
Gitterrist kompositt Burmeister
GFK kompositt gitterrist
Burmeister leverer gitterrister som tilfredsstiller alle behov og krav.
Kontakt oss for gode råd og veiledning.

Kontakt oss på telefon 22 91 87 00 eller send inn skjema

Send en forespørsel

Ingen prosjekt for lite, ingen prosjekt for stort. Fyll inn feltene under - og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.
Vi lagrer informasjon om deg slik at vi skal kunne respondere på din forespørsel og gi deg relevant informasjon i forhold til henvendelsen din. Du kan når som helst be om at informasjonen slettes. Les mer om vår personvernpolicy her.

Kontaktinformasjon

Burmeister AS
Johan Kjus Engers vei 62
2020 Skedsmokorset

Phone: 22 91 87 00
Telefax: 22 91 87 01
postmaster@burmeister.no
Meld deg på vårt nyhetsbrev >