SPIRALTRAPP
Stort utvalg lagerførte og spesialtilpassede spiraltrapper


Velger du å kjøpe en spiraltrapp, er fordelen at den er svært plassbesparende og tiltalende arkitektonisk. En spiraltrapp vil også fungere godt som rømningsvei, ettersom den er behagelig og rask å forflytte seg i.

En spiraltrapp er enkel å montere – og består av sentrumsrør, trinn og repos, samt rekkverk. I de fleste tilfeller er det ikke behov for ekstra bærekontruksjoner for en spiraltrapp, med mindre reposene er store. En spiraltrapp leveres som standard med 2 typer rekkverk:

 

SPIRALTRAPP, BARNESIKKER

Spiraltrapp med maks åpning c/c 100 mm, med håndløper av rør Ø 42 mm. Som standard leveres spiraltrapp med bøyler, men kan også leveres med stående stendere, dersom ønskelig.
 

SPIRALTRAPP, INDUSTRI

Spiraltrapp som består av 1 stender pr. trinn og håndløper av rør Ø 42 mm. Denne typen spiraltrapp kan leveres med trinn og reposer av gitterrister/platetrinn for belegg/parkett/fliser eller hulltrinn. Håndløpere av massivt tre kan også leveres. Spiraltrapp kan også leveres med tilpasset «bur».
 

Nødvendige data man bør oppgi før bestilling av spiraltrapper:

  • Høyde for spiraltrapp, fra OK gulv til OK gulv.
  • Diameter for spiraltrapp
  • Utsparring i gulv. Minimum spiraltrappens diameter +100 mm.•  
  • Plantegning over etasje, oppe og nede.
  • Festemulighet for sentrumsrør og repos.
  • Overflatebehandling av spiraltrapp
Når man planlegger installasjon og innkjøp av trapp, er en spiraltrapp både et spennende og dekorativt alternativ. Vi kan tilby et stort utvalg – fra de helt enkle til de mer unike. Burmeister garanterer konkurransedyktige og gode priser på spiraltrapp. Vi sørger for at du gjør et godt kjøp!
 

La en spiraltrapp bli en del av interiøret eller eksteriøret

Framfor å gjemme bort trappen, hvorfor ikke heller la en spiraltrapp bli en del av et helhetlig design? En spiraltrapp kan benyttes både innendørs og utendørs, alt etter behov. I mange tilfeller er en spiraltrapp ikke bare dekorativ, men også plassbesparende. Kjøper du spiraltrapp hos Burmeister er du garantert høy kvalitet, samtidig som du får skreddersydd en spiraltrapp akkurat tilpasset det behovet og den plassen du har til rådighet.

La deg inspirere til å gjøre litt mer ut av en trapp enn vanlig – med en spiraltrapp fra Burmeister.

Kontakt oss for forslag til tekniske løsninger for spiraltrapp.

Du kan også lese mer om våre ulike typer trapper, gangbaner og leidere her.
spiraltrapp
Spiraltrapp med "bur"

Hjelp til prosjektering av spiraltrapp

Vi står til disposisjon dersom du har behov for hjelp til riktig dimensjonering, tegninger og prosjektering av din spiraltrapp.

Hver eneste spiraltrapp tegnes spesielt, og tegningen sendes alltid til kunden for godkjenning – før vi starter produksjonen.
 

En spiraltrapp kan bygges svært høy

En spiraltrapp kan bygges høy uten at man må bygge ekstra konstruksjoner. Dette forutsetter at stagning kan gjøres mot f. eks. en vegg. Dersom det ikke finnes tilstøtende vegger, kan stagning utføres med vertikale støtteben på utsiden av en spiraltrapp.
 

Spiraltrapp og sikkerhet

Dersom man skulle miste balansen i en spiraltrapp, vil man kunne støtte seg mot rekkverket, samtidig som man også har muligheten til å gripe tak i håndlederen eller sentrumsrøret.
 

Spiraltrapp som rømnings- og redningsvei

En spiraltrapp er behagelig og sikker å bevege seg i – og sikrer at en eventuell rømning går raskt. En spiraltrapp med større radius gjør det også mulig å frakte eksempelvis en båre eller en rullestol.
 

En spiraltrapp er enkel å montere

En spiraltrapp består av separate deler som monteres sammen på stedet. De eneste verktøyene det er behov for er drill, skiftenøkkel eller fastnøkkel og unbrako-nøkkel. Det kreves ingen sveising ved montering av en spiraltrapp.
 

Spiraltrapp og fleksibilitet

En spiraltrapp krever liten grunnflate, uavhengig av hvor høy den er. En spiraltrapp kan produseres både som høyre- eller venstresvingt, og den kan ha et ulikt antall trinn for hver etasje. Denne fleksibiliteten sikrer at man uansett kan få en spiraltrapp som fungerer etter egne ønsker og forutsetninger.
 

Trinnhøyder i en spiraltrapp

Trinnhøyden i en spiraltrapp velges med hensyn til den gitte høyden mellom på- og avstigning. En passende radius og et gitt antall trinn pr. etasje avgjør således trinnhøyden.

Trinnhøyden i en spiraltrapp bør ligge mellom 160 og 220 mm. Jo lavere trinnhøyde man velger i en spiraltrapp, desto dypere bør selve trinnet være. Normal trinnhøyde i en spiraltrapp ligger mellom 170 til 180 mm.

Barnesikkerhet er viktig i en spiraltrapp. Dette innebærer at ingen åpning i en spiraltrapp må være større enn 100 mm. Dette gjelder helt opp til 800 mm rekkverkshøyde.
 

Spiraltrapp med beskyttelsesbur

For å hindre at uvedkomne har tilgang til en spiraltrapp, kan den utstyres med et rundt, komplett beskyttelsebur eller et bur i nedre del av en spiraltrapp.
 

Spiraltrapp med port

For ekstra sikkerhet kan en port monteres i begge ender av en spiraltrapp. Porten hengsles og monteres på sentrumsrøret, og et låsbeslag festes i rekkverket på en spiraltrapp. Låsemekanismen kan være fjærbelastet, slik at eventuelt små barn ikke har muligheten til å åpne porten.
 

Korte leveringstidstider for spiraltrapp

Man trenger ikke lang planleggingstid for anskaffe en spiraltrapp. En spiraltrapp der det benyttes standard komponenter, kan leveres raskt fra Burmeister. Kontakt oss, så hjelper vi deg med alt som skal til for å få en spiraltrapp raskt og sikkert på plass!
LAST NED TEKNISK INFORMASJON HER:

Kontakt oss på telefon 22 91 87 00 eller send inn skjema

Send en forespørsel

Ingen prosjekt for lite, ingen prosjekt for stort. Fyll inn feltene under - og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.
Vi lagrer informasjon om deg slik at vi skal kunne respondere på din forespørsel og gi deg relevant informasjon i forhold til henvendelsen din. Du kan når som helst be om at informasjonen slettes. Les mer om vår personvernpolicy her.

Kontaktinformasjon

Burmeister AS
Johan Kjus Engers vei 62
2020 Skedsmokorset

Phone: 22 91 87 00
Telefax: 22 91 87 01
postmaster@burmeister.no
Meld deg på vårt nyhetsbrev >
Burmeister_bildest%C3%B8rrelse20

Spiraltrapp for borettslag

En spiraltrapp er både plassbesparende og arkitektonisk tiltalende.
Burmeister_bildest%C3%B8rrelse4

Spiraltrapp som rømningsvei

En spiraltrapp vil også fungere svært godt som rømningsvei.
burmeister-spialtrapp2

Spiraltrapp for industri

En spiraltrapp kan leveres med trinn og reposer av gitterrister eller platetrinn .
102-0235_IMG

Spiraltrapp med beskyttelsesbur

En spiraltrapp kan utstyres med et rundt, komplett beskyttelsebur eller et bur i nedre del.
Tekniskraadgivning

Spiraltrapp, teknisk rådgivning

Vi bistår med all nødvendig teknisk informasjon og dokumentasjon om produkter og bruksområder.
Prosjektering

Spiraltrapp, prosjektering

Vi kan hjelpe til med prosjektering i oppdrag/entrepriser som involverer våre produkter.