METALLTRAPP

Vi leverer trapper, rekkverk, gangbaner og leidere i varmgalvanisert stål, lakkert stål, rustfritt og syrefast stål.

 
En metalltrapp kan ha en rekke viktige funksjoner, og er derfor en av de mest etterspurte konstruksjonene innenfor næring, industri, bygg og anlegg. En metalltrapp er allsidig, og kan benyttes i mange sammenhenger – og med flere ulike formål.

Burmeister leverer et stort utvalg, og flere ulike typer, av metalltrapp.
 

Kategorien metalltrapp omfatter følgende:

 • SPIRALTRAPPER (i både interiør- og industriutførelse)
 • RØMNINGSTRAPPER
 • RØMNINGSSTIGER
 • SVINGTE OG BUEDE TRAPPER
 • INDUSTRITRAPPER
 • RETTLØPSTRAPPER og STIGER
 • LEIDERE
 • VINDELTRAPPER
 • GANGBANER
 • REKKVERK
 •  GITTERTRINN
 
Du kan også lese mer om våre ulike typer trapper, gangbaner og leidere her.
 

Metalltrapp for ethvert behov

En eller annen variant av metalltrapp finnes i nær sagt ethvert moderne bygg – i bygårder, skoler, administrasjonsbygg og lagre, samt alle typer nærings- og kontorbygg. En metalltrapp benyttes bl.a. til organisering av inngangs-grupper, til nød- og brannutganger, samt for å gi tilgang til loft, tak, kjellere m.m.
 

Spiraltrapper

En god grunn til å velge spiraltrapp? Dette er først og fremst en metalltrapp som er svært plassbesparende og som har et arkitektonisk, tiltalende utseende. En spiraltrapp vil også fungere svært godt – og benyttes ofte – som en eventuell rømningsvei. Dette er en type metalltrapp som er trygg og behagelig å bevege seg gjennom. I de fleste tilfeller er det ikke behov for ekstra konstruksjoner for bæring på denne typen metalltrapp, med mindre reposene er spesielt store.
 
Denne typen metalltrapp leveres som standard med 2 typer rekkverk:
• BARNESIKKERT rekkverk. Disse har en maksimum åpning på c/c 100 mm, og for eksempel med håndløper av rør med Ø 42 mm. Som standard leveres den med bøyler, men den kan også leveres med stående stendere, dersom dette er ønskelig.(fjernes)
• INDUSTRI-rekkverk. Disse består av 1 stend pr. trinn og med håndløper av rør Ø 42 mm.

Denne utgaven av metalltrapp kan også leveres med trinn og reposer av gitterrister og platetrinn – for eventuelt belegg, parkett, fliser eller hulltrinn. Vi kan også levere håndløpere av massivt treverk. Dette er også en type metalltrapp som kan leveres med tilpasset «bur».
 

Rømningsstiger

Burmeister leverer komplette løsninger av veggstiger, også kalt rømningsstiger. Denne formen for metalltrapp er designet for adkomst og eventuelt rømning via vegg – til og fra maskiner, anlegg, bygninger og annet. Alle komponentene er optimalt tilpassede og kan også justeres individuelt, med hensyn til ulike bruksområder og eventuelle spesielle krav. Våre rømningsstiger er konstruert for å tåle en belastning pr. trinn på 150 kg. Alle varianter av denne typen metalltrapp er raske og enkle å montere.
veggstige_ryggb%C3%B8yle
 
     Rømningstige med ryggbøyle

Rettløpstrapper

Denne typen metalltrapp kan leveres med ett eller flere løp – med et ulikt antall mellomliggende reposer. Kombinasjoner av ulike typer metalltrapp – i form av rettløpstrapp, spiraltrapp og andre løsninger, kan også produseres og leveres. Rettløpstrapp er en type metalltrapp som oftest leveres med komponenter klare for montering. Komponentene består av vanger, trinn, repos og rekkverk. Deretter boltes denne typen metalltrapp sammen.
 
Denne typen metalltrapp leveres vanligvis med gitterrister – i trinn og reposer – til industrien, men kan også leveres med andre typer trinn dersom dette er ønskelig. Type rekkverk på denne typen metalltrapp må avklares i forhold til bruksområde, plassering, forskrifter, m.m.
 
 

Gangbaner

Gangbaner produseres for alle typer behov, ønsker og krav. Gangbaner kan leveres i flere varianter: Som varmgalvanisert stål, grunnmalt eller ferdig lakkert etter standard NCS/RAL koder.
 
 

Vindeltrapper

Vindeltrapp er en type metalltrapp med buede vanger, som kan leveres med trinn og rekkverk i en rekke varianter og med ulike kombinasjonsmuligheter. Denne typen metalltrapp kan være frittstående eller følge f.eks. en vegg eller et bygg – både på en innside eller utside. Radius, trinnbredder og overflater på denne typen metalltrapp kan leveres i et stort utvalg.

 

Leidere og rekkverk

Leidere er en type metalltrapp som benyttes for å sikre fluktveier – uansett omstendigheter. Leiderne leveres komplett med all påkrevd og nødvendig innfesting. Dersom høyden på leideren er over 3,5 meter, skal denne ha en ryggbøyle fra 2,5 meters høyde og helt opp til toppen. En metalltrapp av denne typen må minimum ha ett hvilerepos hver 6. meter, samt at ryggbøyler og rekkverk må føres minst 1 meter over tak.
 
 

Hjelp til prosjektering av ulike typer metalltrapp

Vi har lang tids erfaring med å hjelpe våre kunder under prosjekteringen av ulike typer av metalltrapp – og gir deg gode råd og trygg veiledning. Vi bistår med beregninger, samt annen nødvendig dokumentasjon.

Kontakt oss for forslag til tekniske løsninger for metalltrapp.
 

Send en forespørsel

Ingen prosjekt for lite, ingen prosjekt for stort. Fyll inn feltene under - og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.
Vi lagrer informasjon om deg slik at vi skal kunne respondere på din forespørsel og gi deg relevant informasjon i forhold til henvendelsen din. Du kan når som helst be om at informasjonen slettes. Les mer om vår personvernpolicy her.
Meld deg på vårt nyhetsbrev >

Kontaktinformasjon

Burmeister AS
Johan Kjus Engers vei 62
2020 Skedsmokorset

Phone: 22 91 87 00
Telefax: 22 91 87 01
postmaster@burmeister.no